Telfort 'onbeperkt' internet

Probleem: Telfort dreigt met afsluiten telefoonnummer omdat mijn gebruik niet volgens hun Fair Use Policy is. Het gaat om een abonnement uit februari 2011.


UPDATE 17 augustus 2016 Telfort heeft gebeld en geeft aan dat de grens iedere maand opnieuw wordt bepaald. Momenteel ligt die op 2500 MB. CombiVoordeel heeft geen invloed op de Fair Use Policy. @telfort bedankt voor de duidelijkheid!


Mijn opmerkingen en vragen:

 • Wat is het gemiddelde verbruik? Ik heb daar geen inzicht in.
 • Hoeveel mag ik daarvan afwijken?
 • Waarom geeft Mijn Telfort aan dat ik nog 99999xxx MB mag verbruiken?
 • Als ik een buitenlandbundel afsluit, wordt dit dan verrekend met de FUP? Dat heb ik afgelopen maand 2x gedaan, en daar is apart voor betaald.

Image

Dus ik heb op 5 augustus 2016 een mail gestuurd naar [email protected]. Tot op heden (15 augustus 2016, 12:30) heb ik daar nog geen reactie op. Daarom heb ik geprobeerd via de website een contactformulier in te vullen, dat is niet gelukt, zie onderstaande afbeelding:

Image

Tot slot heb ik op maandag 15 augustus 2016 om 12:00 gebeld met de klantenservice. Een samenvatting van wat Wendy vertelde:

 • Dit zijn de voorwaarden, u dient zich eraan te houden.
 • We kunnen geen cijfers geven over het gemiddelde verbruik.
 • U moet uw verbruik aanpassen, anders wordt uw nummer inderdaad afgesloten.
 • We hebben het momenteel erg druk, dus vandaar dat uw mail van 5 augustus nog niet is verwerkt.
 • Wij kunnen u niet de algemene voorwaarden uit 2011 opsturen, die heeft u destijds per post ontvangen.

Mij wordt aangeraden om zo min mogelijk data te verbruiken en een reactie op de mail af te wachten.

Ok, ik word hier niet echt blij van. Ik heb destijds een onbeperkt internet abonnement afgesloten. Het is nogal logisch natuurlijk dat mijn verbruik daardoor hoger is dan het gemiddelde verbruik van surf&mail klanten. En hoe wordt het gemiddelde verbruik berekend? Gaat dat t.o.v. klanten die een 1GB abonnement hebben? Of alle surf&mail klanten? Of alle klanten die een onbeperkt abonnement hebben? Ik heb nu totaal geen inzicht in hoeveel MB’s ik mag verbruiken. Ligt de grens bij 2GB, 3GB, 3,2GB? Niemand weet het, en Telfort wil er niets over zeggen.

Toen ik de brief ontving, had ik 3242MB verbruikt. Dat is 104MB per dag. Is dat een buitensporige hoeveelheid op een 4G-verbinding?

@telfort

 1. Hoeveel MB's mag ik per maand verbruiken?
 2. Stel dat de grens op 3GB ligt, kan ik dan CombiVoordeel inschakelen zodat het aantal MB's wordt verdubbeld?

Image

comments powered by Disqus